Cinnamon French Toast Sticks

Cinnamon French toast sticks

Vandaag heb ik een leuk recept voor jullie. At the moment is dit mijn favoriete ontbijt, dus wilde ik het graag met jullie delen. Cinnamon french toast sticks, misschien hebben jullie er al eens van gehoord, misschien niet. Met wat maple syrup erbij zijn het de lekkerste wentelteefjes die je ooit hebt gehad. Het is super lekker, makkelijk en in 15 minuten staat een enorme batch goddelijkheid op je te wachten.

 

DIT HEB JE NODIG VOOR 1 PORTIE

2 sneetjes brood

1 ei

Een scheut melk

Kaneelpoeder

Bruine basterdsuiker

Half vanillestokje

.

ZO MAAK JE HET

Begin met het snijden van het brood. Snijd het brood in brede repen. Ik haalde vier repen uit een snee brood.

Mix daarna het ei, de melk, kaneelpoeder en de bruine basterdsuiker in een grote kom. Snijd het vanillestokje door midden en haal de vulling er met het puntje van je mes eruit. Doe dit ook bij de mix. Behalve het ei staan er geen duidelijke getallen bij, omdat ik het altijd een beetje op gevoel doe. Ik denk dat je ongeveer 100 ml melk kunt gebruiken voor 1 ei. Kaneel en suiker doe je naar smaak. Ik wilde graag een sterke kaneel smaak, geur en kleur, daarom heb ik enthousiast met het kaneel gestrooid. Ik wilde het daarnaast niet super zoet, omdat ik wist dat ik het daarna toch in maple syrup ging dippen.

Verhit wat boter in een pan. Als de pan heet genoeg is kun je de reepjes brood in de mix dippen, het overbodige even uit laten druipen en daarna in de pan doen. Herhaal dit met alle reepjes. Bak de reepjes goud bruin. Ze horen een beetje krokant te zijn in de hoeken.

Klaar? Dan komt nu the best part: Pak de maple syrup erbij en dippen maar!

Cinnamon French toast sticks

TIPS

Ik heb voor dit recept ongezoete amandelmelk gebruikt, omdat ik amandelmelk echt lekker vind. Soms maak ik dit recept op de vegan variant. Ik vervang het ei door een rijpe banaan. Deze prak ik en doe ik in de mix.

Als je een rijpe banaan gebruikt, is het eigenlijk al zoet genoeg. Hierdoor is extra suiker toevoegen overbodig.

In principe kun je iedere soort zoetstof gebruiken. Ik heb toevallig bruine basterdsuiker gebruikt, maar je zou ook kokosbloesemsuiker kunnen gebruiken. Of geen suiker in de mix doen en het daarna dippen in honing of maple syrup: YUM!

Je kunt het beste 1 dag oud brood gebruiken. Dat is net iets droger, waardoor het de mix beter pakt.

Als je geen vanille stokje in huis hebt is dat niet het einde van de wereld. Je kunt het vervangen door vanille suiker of gewoon weg laten.

19 Reacties

 1. september 20, 2016 / 7:25 am

  Hi daar ben ik weer! Ik heb ze deze ochtend gemaakt met jouw recept ernaast en ze zijn ontzettend lekker! Mijn vriend was er iedergeval erg blij mee haha :)

 2. september 15, 2016 / 11:01 am

  Ziet er heerlijk uit! Zo wil ik er ook wel eentje proberen!

 3. september 13, 2016 / 8:05 am

  Oh dit ziet er echt lekker uit! Ga ik zeker een keer maken, ben gek op wentelteefjes. Thanks voor het recept :)!

 4. september 12, 2016 / 7:44 pm

  Oeh dit ziet er echt lekker uit! Dit ga ik zeker eens proberen, even de pagina opslaan zodat ik het niet vergeet hihi.

 5. september 12, 2016 / 7:26 pm

  Oh my! Dit ziet er zo LEKKER uit, ik ga dit van de weekend zeker maken ^^.

 6. september 12, 2016 / 6:13 pm

  Oeh dit ziet er heel lekker uit! Ik ga dit zeker een keer proberen!

 7. september 12, 2016 / 2:21 pm

  Ohhhh lekker!!! Wij maakten wentelteefjes altijd met wit brood, maar kan met bruin brood ook wel eens proberen.

 8. september 12, 2016 / 12:16 pm

  Oh jaaa… ziet er geweldig uit!

  Liefs,
  Dascha

 9. september 12, 2016 / 8:22 am

  Ooh dat ziet er zo lekker uit.. Het doet me denken aan de French Toast van IHOP. Ahh.. nu wil ik dit meteen lekker opeten.

 10. september 12, 2016 / 7:39 am

  Ik ben niet zo’n fan van kaneel, maar wat ziet het er heerlijk uit!

 11. september 12, 2016 / 6:56 am

  Oeh I’m in love with French Toast! Dit ga ik dan ook zeker proberen :)

 12. september 12, 2016 / 6:00 am

  Yes eindelijk een recept met ingrediënten die we thuis hebben liggen! Ziet er verukkelijk uit!
  Liefs,
  Elles

 13. september 11, 2016 / 7:35 pm

  ik heb wentelteefjes eigenlijk nog nooit met bruin brood geprobeerd! eigenlijk lijkt het mij ook niet heel anders smaken haha. ik vind het in ieder geval heerlijk maar ik ben dan ook gek op kaneel. <3

 14. september 11, 2016 / 6:29 pm

  Heerlijk wentelteefjes! Echt een vergeten recept als je het mij vraagt. Zelf was ik het ook even vergeten… Gelijk maar eens maken! Thanks for reminding me en smakelijk:)

 15. september 11, 2016 / 5:48 pm

  Ziet er zo lekker uit! Is het raar als ik zeg dat ik nog nooit french toast heb gehad? (oops!)

 16. september 11, 2016 / 3:20 pm

  Ohh zo lekker! Wij maakten wentelteefjes vroeger altijd met wit brood en dat hebben we nu tegenwoordig nooit meer.Met bruin brood kan het dus ook gewoon?! Ga ik binnekort maar eens maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *