Tips voor een Spring closet cleaning

Spring closet cleaning

Het is Lente en ik ben zo excited. Weg met de alles overdekkende winterjassen en weg met warme sjaals ter grote van een plaid. Lente is mijn favoriete seizoen wat betreft kleding combinaties. Het is de perfecte tijd om jurkjes met jasjes te combineren en ik keek er zo naar uit! Wat ook fijn is aan de Lente is dat iedereen een soort opruim drang krijgt. Ook bij mij is dat het geval en dat uit zich meestal in mijn kledingkast. Dus zet je aller fijnste playlist op en begin met de beruchte Spring closet cleaning!

CLOSET CLEANING PREP

Je moet beseffen dat je kast opruimen wel een paar uur van je tijd gaat kosten. Dit betekent niet dat het saai en deprimerend hoeft te zijn. Zet om te beginnen je aller fijnste playlist op en begin met al je kleding uit de kast te halen. Maak je kast daarnaast eens goed schoon, voordat je de kleding er weer terug in gaat doen!

EVERY ITEM

Een Closet-Cleaning kost tijd en deze gaat voor al zitten in het één voor één beoordelen van kledingstukken. Bekijk ieder stuk afzonderlijk en stel jezelf drie vragen: 1. Do I love it? / If I was shopping right now, would I buy this? 2. Is it flattering/ Does it fit? 3. Does it fit my style? Als er ook maar 1 nee tussen zit, is het tijd om afscheid te nemen. Sorry, not sorry. Ben je na deze vragen nog steeds niet helemaal sure? Wacht het dan nog eventjes af, als je het stuk in een tijdsperiode van een maand helemaal niet hebt gedragen, moet je er toch echt aan geloven.

SELL, SWAP, DONATE, TRASH

Dus je bent er over uit dat dat jurkje gewoon echt niet meer in je kast hoort, wat dan? Je kan het verkopen, op bijvoorbeeld Marktplaats of United Wardrobe. Heb je daar geen zin in? Ruil het dan tegen iets anders met je vriendin / huisgenoot / zus. Dit ook geen optie? Doneer het dan aan iemand die het wel nodig heeft. En als dit ook niet echt mogelijk is, gooi je het gewoon weg. Als het kledingstuk een emotionele, nostalgische waarde heeft, wil je het natuurlijk houden. Maar waarom hangt je galajurk uit je examenjaar van de Middelbare school naast je werkkleding? Dit zorgt natuurlijk voor een messy vibe. Zorg er daarom voor dat dit soort kleding in een doos (in mijn geval een grote koffer) terecht komt. In deze doos zitten kledingstukken met waarde, waarvan je zeker weet dat je het binnen nu en een paar maanden niet nodig hebt.

ORGANIZE

Ik orden mijn stukken op functie en kleur, maar voornamelijk op functie. Alle jasjes zitten bij elkaar, net zoals alle broeken en jurkjes. Dit is vooral handig als je haast hebt, even een jurkje wilt aantrekken, maar niet zeker weet welke. Dan hangen ze allemaal bij elkaar en kun je er zo eentje uitkiezen. Als je ze daarnaast ook nog eens een beetje op kleur ordent ziet het er een stuk mooier uit. Dit zorgt ervoor dat je geen messy looking kast hebt. Vind je op functie ordenen niets? Orden het dan op type gelegenheid (vrije tijd, feest, werk) of seizoen. Orden je kast op de manier hoe jij denkt bij het uitkiezen van een outfit! Ook is het handig om te investeren in kwalitatieve hangers en gebruik voor alle stukken dezelfde soort hanger. Hierdoor ziet je kast er nog beter uit.

Ik heb mijn kast twee weken terug opgeruimd en ben zo blij met het resultaat! Het is echt fijn om ‘overbodige’ kleding even uit je zicht te halen, zodat je meer aandacht kan schenken aan je nieuwe pareltjes.

5 Reacties

 1. juni 2, 2016 / 11:23 pm

  Ik vind het altijd zo lastig om dingen weg te doen… Misschien moet ik die vragen ook eens gaan stellen… Dan zal er waarschijnlijk niet heel veel meer overblijven! hahaha

 2. april 13, 2016 / 5:12 pm

  Heerlijk om alles weer even helemaal fris en opgeruimd te hebben! En knap dat het nog steeds zo netjes is, bij mij is het na twee weken vaak alweer een ravage haha…

 3. april 12, 2016 / 8:02 pm

  Ohjaaaa… dat moet ik nog even doen! :D Hihi.

 4. april 12, 2016 / 7:19 am

  Seizoenwisseling vind ik ook erg fijn om kledingkast op te ruimen dan weet ik precies wat ik heb. Alleen het kost zo veel tijd. ;-)

 5. april 11, 2016 / 5:52 pm

  Dit gebeurd bij mij ook elk nieuw seizoen! Even de kast helemaal uitmesten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *